Serviciile Centrului

Terapie individuală

Acesta este serviciul de bază al Centrului. Programul de intervenție presupune mai multe ședinte de tratament.

 • În medie tratamentul pentru dependența de jocuri de noroc necesită 12 ședințe.
 • O ședință durează proximativ 50 de minute
 • Planul complet de tratament respectă următorii pași:
  1. Evaluare și diagnostic
  2. Creșterea motivației pentru tratament
  3. Implementarea unui plan de tratament personalizat
  4. Prevenirea recăderilor

Terapie online

Dependența de jocuri de noroc este răspândită pe tot cuprinsul țării. Până și în orașele mici cu 20-30.000 de locuitori se găsesc localuri specializate în jocuri de noroc. Legea este atât de permisivă încât se gasesc aparate de joc si în barurile mai mici de la colțul străzii. Povestea nu este diferită nici pentru casele de pariuri, care sunt și mai accesibile, putând fi plasate pariuri directe prin internet.

Serviciile de asistență psihologică nu sunt nici pe departe atât de răspândite. Tocmai de aceea dorim să venim în sprijinul pacienților care nu au acces la aceste servicii.

Terapia online se desfășoară în aceleași condiții ca și cea față în față. Sunt respectate aceleași rigori și aceeași pași. Dacă pacientul este implicat eficiența poate fi la fel de ridicată.

Echipament necesar

Pentru a beneficia de tratament pentru dependența de jocuri de noroc online este nevoie să aveți un calculator conectat la internet (sau tabletă sau smartphone), o cameră web și un microfon. Comunicarea se face prin intermediul platformei Skype.

Grup de suport

Când vorbim despre jocul patologic de noroc și problemele/neplăcerile cauzate de acesta este corect să abordăm problema din mai multe puncte de vedere. Astfel ne intereseaza ce se întâmplă cu persoana care merge la sala de jocuri, ce anume presupune dependența ei si ce anume se poate face pentru asta.

Dar persoana dependentă de jocul patologic de noroc nu este singura care are de suferit în această situație. De obicei alături de persoana dependentă există o familie, un partener/o parteneră care suferă cel puțin la fel de mult dacă nu mai mult.

Nu o dată am întâlnit părinți sau parteneri disperați sau complet cazuti la pamant pentru ca au in familie o persoana care a pierdut la sala de jocuri banii de concediu (dupa un an intreg de munca), banii de masina sau un apartament… sau poate ca le suna la usa prieteni si oameni straini (uneori camatari) care vor sa-si recupereze banii dati imprumut! Este important astfel ca si apartinatorii sa fie sprijiniti si instruiti in directia jocului patologic de noroc.

Venim in sprijinul acestei idei cu organizarea unui grup de suport, care sa includa atat persoanele cu dependenta de joc cat si apartinatorii (parteneri sau membrii familiei) care vor sa inteleaga ce se intampla si cum anume pot fi aceste persoane ajutate.

Ce se intampla la aceste sedinte de suport sau terapie de grup?
Participantii se inscriu la grup (platind o taxa/sedinta), apoi vor participa la sedintele saptamanale conduse de un psiholog. Aici in functie de tema discutiei, timp de aproximativ o ora, fiecare participant care vrea sa spuna ceva pe marginea subiectului are ocazia sa se exprime liber. Chiar daca este dintre cei cu dependenta chiar daca este dintre apartinatori. In acest fel vor constientiza aspecte diferite la care nu s-au gandit pana atunci si pericole potentiale care ii pandesc. Apartinatorii vor intelege mai bine situatia si vor putea invata ce anume pot face ei. La final psihologul va da o tema generala la care participantii vor lucra pana la sedinta urmatoare.

Avantajele terapiei de grup

 • este o forma de terapie mai ieftina si accesibila mai multor persoane
 • generează un cadru social de acceptare, centrat pe nevoia de a rezolva o problema comună
 • persoana dependenta de jocul patologic de noroc, înscrisă la terapia de grup (și participă la minim 5 ședințe – sau – pe perioada participarii la grup) are reducere de 30% dacă dorește ulterior psihoterapie individuala
 • aparținătorii înscriși în program au de asemenea reducere la ședintele de psihoterapie individuală.
 • la finele terapiei, persoanele care au rezultate bune pot ramane ca si consilieri/colaboratori in cadrul grupului.

Pentru inscriere va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0743 83 66 36. Când se formează următorul grup vi se vor comunica detaliile).