Ce poate face familia

Jocul patologic de noroc nu-l afectează doar pe jucător. Poate  avea consecințe negative asupra persoanelor apropiate. Familia suferă ca urmare a datoriilor și a pierderilor materiale. Cei iubiți sunt adesea manipulați și mințiți. Copiii sunt neglijați iar implicarea în viața de familie este diminuată sau absentă.

Știrea bună este că nu ești lipsit de orice forță, control. Cel mai adesea familia este cea care îl ajută pe jucător să își conștientizeze problema și să lupte pentru a o depăși. Poți afla aici ce poți să faci pentru a fi util, și implicat activ în procesul schimbării.

Ce poți face pentru a ajuta un jucător de noroc și ce trebuie să eviți

Incearcă
Evită
Documentează-te cât mai mult legat de problematica jocului patologic de noroc.
Nu te autoacuza pentru problemele care au fost create de cel care a căzut în patima jocului de noroc.
Atunci când deschizi subiectul jocurilor de noroc încearcă să îți păstrezi calmul și să oferi suport. Explică cum jocul ajunge să te afecteze și pe tine.
Evită să ai discuții aprinse și să te pierzi în argumente asta îl va face pe jucător să fie mai defensiv și să nege problema avută.
Învață să spui nu atunci când vine vorba de probleme cauzate de jocul de noroc și lasă-l pe făptaș să le rezolve. Caută sprijinul familiei și al prietenilor în a spune NU rezolvării problemelor. Este important ca jucatorul să vadă consecințele acțiunilor lui.Nu achita datoriile asta îl poate determina să facă altele noi. Problema nu va fi corectată.

Este recomandat totusi sa ajuti jucatorul o singura dată să-și achite datoriile, deoarece uneori datoriile sunt cel mai important factor în menținerea comportamentului de joc
Protejează-te financiar. Limitează accesul jucătorului la finanțele familiei.
Nu te lăsa manipulat sau pus în situații din care nu poți ieși decât victimă.
Amintește-ți că schimbarea necesită timp și uneori presupune încercări succesive.
Nu te aștepta la schimbări rapide, vei fi dezamagit. E nevoie de timp și răbdare.